Louise & Karstens hjemmeside

Familie på fire

Sri Lanka

Fritjof og Louise tog til Sri Lanka i november 2011 for at besøge Simon og Marianne. De havde lejet en fantastisk pragtvilla i kolonistil, der lå helt ned til stranden. Her er udsigten fra Louises terrasse, en smuk solopgang. En næsten uimodståelig natur—men dertil kommer altså også dyreliv. Og det er jo spændende at se elefanter i reservatet, men knap så spændende at sengen er FYLDT med store fede græshopper og andet kryb….IIIIrrrkk!

Her er et lille hjørne af det store, skønne hus. Hvor der i øvrigt hørte en gigantisk have til samt personale, kok, gartner osv. Dejligt. Vi fik virkelig lækker mad, masser af seafood, naturligvis.

Nedenfor: Simon fremviser aftenens menu: rejer...ja, det er eet styks reje!

Regnvejr i svømmepølen. Sådan noget tropisk regnvejr, kan virkelig være voldsomt.

Morgenen efter sådant en solid tropestorm er vejen ind til byen spærret mange steder af væltede træer. Her er de lokale allerede i gang med at hakke et træ op med økse for at rydde vejen. Manden med øksen (iført nederdel, ligesom i Indien) sprang af motorcyklen, gik i gang og kørte videre bagefter—ikke så meget pjat!!

Så er vi på junglesafari i ægte jeep. Fritjof og Simon holder øje med vildtet. På denne første tur var vi heldige at se en leopard live, men det regnede så meget, at den er svær at få øje på på billederne.

På anden safariudflugt var der heldigvis tørvejr, og vi fik set en masse elefanter—ganske, ganske tæt på...nogle enkelte lidt for tæt på!!

Der var også elefantunger  - og Fritjof var flittig med kikkerten.

Og her kan man købe forfriskninger….. Hvis man ellers tør!!

 

 

Nedenfor:

Traditionelt Srilankansk fiskeri…. Man sidder bogstaveligt talt på en pind ude i vandet—nogle har bygget en lille rede at sidde i; men de mest primitive, som den her, er bare en pind med to-tre mindre tværpinde at sætte numsen på.

Fritjof og jeg besøger havskildpaddefarmen, hvor de opdrætter havpadderne til udsætning. Fritjof og jer fik lov at snakke lidt med de små, og selv sætte to ud i havet...

Vi besøger byen Galle på sydspidsen af Sri Lanka. Byen har et påfaldende europæisk tilsnit, og var da også hovedby for den daværende hollandske kolonimagt og tildels portugiserne. Briterne holdte sig til Colombo. Byen er nu en hel lille turistmagnet, og virkelig flot er det at spadsere rundt langs voldmuren ud til kysten.

 

Nedenfor:

En udsigtspost på muren—hvorfra man kunne betale en vanvittig Srilankansk mand for at lave udspring...UF...den visse død, hvis man spørger mig!!

Fritjof havde meget travlt med at komme forbi de buddhistiske munke. Han var vant til, at alle indere ville nive ham i kinden, og for ham var de bare scary, orange indere

Så skal vi hjem igen til Chennai. Her er vandflyveren, der skal transportere os til Colombo. Det var også en speciel oplevelse, at lette fra og lande på vandet, men vi fik flot udsigt over øen.

Sri Lankas flag  - et af de flotteste i verden!!