Louise & Karstens hjemmeside

Familie på fire

Pondicherry + Trankebar

I starten af november tog vi en tur til Pondicherry  - det er den gamle franske koloni, der ligger en par timers kørsel ned ad kysten. Det er en miniput stat inde i Tamil Nadu, og selve byen Pondicherry er ikke ret stor—men der er mange små mindelser om det franske her og der. På billedet besøger vi templet, hvor vi alle tre bliver velsignet af Lakshmi, tempelelefanten. Man giver en mønt ned i snablen, og så får man et lille dunk på hovedet.

Strandpromenaden er noget af det fineste i byen. Vi boede på skønt hotel lige ud til promenaden, skråt over for Gandhi statuen, som ses her på billedet. Gandhi æres i rigtig mange byer med en statue, og det er også hans portræt, der ses på alle indiske pengesedler.

Alle indere kigger nysgerrigt efter Fritjof, og vil gerne røre hans lyse hår og hud, tage billeder og nogle vil endda holde ham. Det bliver hurtigt for meget og for skræmmende når det er voksne, men hvis det er et barn, er det mere ok. Her går en flok kvinder i smukke sarier forbi, Fritjof fik lov at studere bølgerne i fred.

På kirken her ses den franske indflydelse især. Mange skilte og navne var stadig på fransk.

 

Der er mange løjerlige skilte i Indien. Nogle viser bare vej fra by til by, mens andre giver tips om god opførsel og sund levevis i både trafikken og tilværelsen i øvrigt. Her er et lidt moralserende et af slagsen (oversat: spedalskhed kan helbredes totalt). Man kan synes det er sært at sætte et skilt op på gaden med det budskab. Men uddannelsesniveauet er stadig meeeeget lavt blandt fattige, og som et slag i dynen mod social udelukkelse af de, der desværre stadig får spedalskhed, kan en eller anden politiker sige, at han har gjort noget, for at fremme de spedalskes vilkår. Tsk tsk!

Så gik turen endelig til Trankebar  - der ligger yderligere 2½ times kørsel ned ad kysten fra Pondicherry.

Louise og Fritjof foran det gamle danske fort. Det er historiens vingesus, sådan da, men historielæreren var i al fald begejstret  - og stranden var meget, meget smuk.  -Vi låner poolen på strandhotellet—Fritjof trænger til afkøling.

Fortet ligger på stranden, og så idyllisk ud i solnedgangen.

Trankebar Præstegård!

Karsten og Fritjof går gennem Trankebars gamle danske byport. Der ser næsten helt magisk ud i solnedgangen...