Louise & Karstens hjemmeside

Familie på fire

Kuala Lumpur  - April 2011

Vi tog en tur til Malaysia i Fritjof’s spring break. Nærmere bestemt til hovedstaden Kuala Lumpur—der også er hjem for de berømte Petronas Towers der ses i baggrunden. Kuala Lumpur var i den grad et kærkomment afbræk fra Indiens larm, skidt og fattigdom. I Malaysia er man en helt anden levestandard, og så kan de både finde ud af at rydde op og vedligeholde….noget næsten helt eksotisk for os. Desuden har de mange dejlige butikker og restauranter, så vi nød det virkelig i stor stil, og sugede til os af civilisation.

Her er Fritjof og Louise foran en berømt bygning i byen  - man ser den islamiske arkitektur. Den er helt anderledes end det europæiske.

Her besøger vi en af de mange smukke moskeer i byen  - Malaysia er primært muslimsk. I baggrunden kan man ane deres berømte flagstang med nationalflaget. Efter sigendet Asiens højeste.

Vi kørte også med højbanetog samt subway. Fritjof var helt på stikkerne!!

Her besøger vi de berømte Batu Caves, der foruden at huse drypstenshuler og en forfærdelig masse flagermus og indeholder et specielt hindutempel, der kræver særligt gode lårmuskler at få lov til at bede i. Til venstre ser man hvorfor. Der er den mest uhyggeligt stejle og meget, meget lange trappe op til de første grotter. Uha  - men vi klarede det….. Alle tre!!!

Inden i disse grotter er der hel mørkt  - der var ingen lamper, og vi havde kun en bleg lommelygte med. Så der var dejligt at se en stråle af dagslys, der trængte igennem en sprække i hulens loft.

Louise og Fritjof foran en af hinduhelligdommene inde i en af grotterne. Det regnede udenfor  - men indenfor fik Fritjof lov at holde paraplyen.

Vi tog os en vandretur us i den nærmeste jungle. Et populært udflugtsmål især for folk der rappeller i vandfald. Der var mange små naturlig søer ned ad bjergsiden, eftersom vandfaldet bevægede sig nedad, og her kunne man soppe eller bade.

Der var rigtig mange aber. Og de var ikke spor bange for mennesker. Men Fritjof var lidt nervøs for dem!

Meget smuk natur. Temperaturen var også meget behagelig. Lige omkring 30 grader.

Fritjof havde en super god ferie. Verdens største legeplads lå lige foran Petronas Towers. Vores hotel  - med lækker pool på taget og fantastisk udsigt over hele byen, lå i lunteafstand til legepladsen og det forjættede land: shoppingcenteret i Petronas. SUUUK. Så forældrene havde også en super ferie, vi fik spist en masse god mad, vi fik shoppet og set noget og vi fik slappet af. Så kan man lige klare et par måneder mere i Indiens kaos.

Vi var liiiige nød til at dyppe tæerne!