Louise & Karstens hjemmeside

Familie på fire

Nye Indtryk fra Indien...

Louise har i dette efterår læst et fag på universitetet IIT Madras. Faget hedder: Post Colonial and New Writings. Det er moderne indisk litteratur.

Her på billedet ses et undervisningslokale. Det ligner noget fra den gamle by i Århus, men sådan ser de faktisk ud alle sammen. Og inde på gangene hopper der ofte aber rundt… nogle gange titter de også lige ind til undervisningen. Det er at blive distraheret på et helt nyt niveau.

Her ses et godt projekt i fattigdommen. Dette er en systue, hvor kvinder, og kun kvinder arbejder. De syr tasker og punge af gamle reklame plast bannere. De sælges i en lille biks inde i et slumkvarter, mange eksporteres også efterhånden.

Her sidder to kvinder og fletter tasker af kulørte plastikrør. Det er det, der sidder rundt om kobberledninger. Taskerne sælges i samme butik. Dem har Louise købt mange af. Kvinden til højre er blind. Hun ville ikke have haft mange chancer for at tjene penge og overleve, hvis det ikke havde været for dette projekt.

Til venstre: en gade i samme slumkvarter. Ovenover: tre søde piger fra slummen.

 

Herunder: ikke slum, men en rask forretningsgade i det gamle Madras-centrum: Parry’s Corner.

”Krishnas smørklat”. En af de største turistattraktioner på disse kanter. En klippeblok der bare ligger og ser ud som om den vil trille ned, men det gør den ikke.

De allestedsnærværende: Hellige køer

En flok aber, der nyder udsigten.

Solnedgang i november på Elliott Beach, ikke så langt fra hvor vi bor.  Midt i baggrunden ses et monument over en dansk sømand, der reddede en indisk pige fra druknedøden for knap 100 år siden.

”Man ved det er regntid i Indien, når politiet smøger bukserne op…”

Her står Louise foran den bygning på universitetet, hvor Humaniora har til huse.

Så er det Pooja tid igen. Ravi, vores nye chauffør, udfører en fornem Pooja for vores bil, med citroner, blomster og ild, og hvad der ellers hører til. Til højre ses benzinstanderne på vores lokale station—de skal også have Pooja blomster. Så virker de bedre det næste års tid.

Familietransport: mor, far og to børn på en motorcykel. Uden hjelm  - helt almindeligt. Hold godt fast!!

Der handles ind. Den lokale grønthandler har meget på hylderne, vi ikke aner hvordan skal bruges eller smager.

 

 

 

Nedenunder står Louise på byens største frugt og grøntmarked. Lige her er bananafdelingen. Man køber simpelthen en hel klase ad gangen, ikke 5-7stykker, nej.

Så blev den årlige UN (FN) dag fejret på skolen i oktober. Alle lande repræsenteret på skolen opstiller en kulturbod med billeder, mad og diverse genstande fra nationen. Meget spændende. Til venstre ses Danmark. Plakaterne fik Louise fremstillet og trykt—meget fine.

Her er nogle af de flotteste boder. Ovenover: Great Britain. Og til venstre er de Sydkorea, hvor samtlige mødre er hoppet i nationaldragten. Flot.

Dagen indledes med fællessamling og taler. Der er indmarch med faner fra hvert land repræsenteret på skolen (i alt 33), der spilles højtidelig musik. Det er en rigtig flot og stor oplevelse. Mange forældre møder op i nationaldragter og i hvert fald klæder man sig i sit flags farver. Louise og Fritjof mødte naturligvis op i rødt og hvidt.