Louise & Karstens hjemmeside

Familie på fire

Hverdag og Fest

Der er mange måder, at have et levebrød på i Indien. Mange flere, end man overhovedet kan forestille sig hjemme i Danmark. Her er fx manden, der sælger blomsterranker til damernes hår, inden de skal i templet...det er der rigtig mange, der lever af. Ude til venstre, står en hel masse sko, for på bagsiden af hytten sidder den mand, der lever af, at passer på folks sko, når de skal i templet  - da man jo skal træde barfodet ind til guderne. Han får en rupi eller to pr par (2 rupier er 25 øre) - det bliver jo også til en slags penge!!

Denne mand laver små mælk-ris snacks. Han er med ved et bryllup, hvor han laver desserten.

Denne mand er stryger  - han lever af at stryge folks tøj. Der er mange små boder i de små gader, hvor folk bor, med den slags, strygemænd, skrædder  og vaskekoner. Læge mærke til hans strygejern  - det åbnes, og man lægger varme kul i.

Vi fejrede Diwali, der er den største indiske højtid på året. Det er jul og nytår lagt sammen, og det er hinduernes lysfest  - men alle indere fejrer det. Vi tog med på et børnehjem, hvor vi legede med børnene, hjalp med at dele godter ud, og så fyrværkeri….

Fritjof prøver også at smage noget af det indiske slik  - det er noget rismel og sukker stegt i olie…. Men han kan vist ikke rigtig lide det!!

Ved et indisk bryllup bliver man bogstaveligt talt bundet sammen. Bruden og gommen klædedragt bindes sammen med en god knude  - det er egentlig meget fin symbolik.

Her ses et meget flot indisk festmåltid. Det skal serveres på et bananblad, og så kommer der rækker af drenge og unge mænd, der plasker maden op på banabladet—bare med fingrene. Ham her havde dog en plastikhandske på, men man er ikke så sart med hygiejne. På bladet ligger en masse traditionelle retter: Dosa (en slags pandekage), Sambar (en tomatsovs), Daal (noget linsegrød, af en art) og meget andet godt, som vi ikke kan navnene på. Denne fest er kun med vegetarmad. Rigtig mange hinduer er vegetarer  - Karsten gik sulten hjem!     Nederst: en hvilken som helst sidegade…..

Plukker egen kokosnød… stor ting!!

Glade og nysgerrige unger fra den skole, hvor Louise underviser.

Så skal der graves et hul, ja der skal—lige midt på vejen, lige midt i myldre trafikken…. Kloakken er tilstoppet, men heldigvis er der fem mand til at kigge på, at én laver arbejdet!!

Nedemfor ses et travlt busstoppested  - her sælges mange blomsterranker.

Ovenover: trafik i Parry’s corner

Nedenfor: Her er manden, der passer på skoene udenfor templet!

Et lille frugtmarked. Inderne er eksperter i at lægge frugt op i flotte stakke og stavler. Foran, til højre for ananasserne ses de røde bananer—de er gode til desserter.

Her kan man købe ris….og kun ris. Husmor kommer med sit net om morgenen og køber x antal kilo.