Louise & Karstens hjemmeside

Familie på fire

Det første år i Indien

Vi har nu klaret vores første år i Indien, og det er gået så godt, at vi tager et år mere. Vi har en hverdag med rutiner som fungerer godt, og vi nyder vores fritid og prøver at gøre nogle spændende ting vi kan lide. En interesse vi har taget op, er at vandre. Så vi finder os et godt punkt på landkortet og begynder hiken. Her er vi på vej op ad et lille bjerg der ligger lige syd for Chennai. Og Fritjof klarer hele turen.

Her er en vaskefamilie vi mødte ved en lille sø på en af vores vandreture. Hele familien ernærede sig ved at vaske for folk. Far står ude i søen og gnider tøjet ind i sæbe. Herefter bliver det banket mod en sten og skiftevis skyllet. Når skjorten så har fået nogle omgange, hænger mor den op at tørre på en busk ved siden af. Børnene ser til og leger.

Pakke fra Danmark…….det er ligesom juleaften!!!

PÅ vandretur i Andra Pradesh. Det første stykke var der hugget trappe ind i klippen på vej op til et Hindu tempel. Til sidst var det faktisk så stejlt, at det blev for svært. Vi nåede næææsten toppen. Men der var flotte udsigter og masser af frisk luft og motion. Og vi fik lært noget om, hvor meget vand man faktisk skal have med. Og så har vi købt hatte til formålet. Pyha, hvor blev vi stegt!

Landskabet kan man ikke klage over.

Den meget smukke armenske kirke i George Town. Christian, Henry og William var med på guidet tur i det ældste af Chennai.

Markederne hvor frugt og grønt sælges fra store dynger og sække er et overflod af farver og dufte.

Ved GeorgeTown kommer man rundt i cykeltaxi. Her er Henry og William på vej tilbage mod St George Fort.

Fritjof og nogle små klassekammerater gør klar til de skal på scenen til skolens ”India-week” arrangement. Børnene skal synge to små sange: en på hindi (watchilee) om en fisk der svømmer væk fra fiskeren, og en på tamil (anileeih) om et lille sødt egern. Fritjof kunne begge sange på ryggraden  - desværre fik han sceneskræk, og måtte gemme sig bag sin lærer til selve opførelsen. Men siden har vi hørt sangene mange gange derhjemme.

Fra venstre er det Nicole fra Frankrig, Min Su fra Korea, Owen fra USA, Fritjof fra Danmark og Alessandra fra Mexico.

Fritjof går til svømning og kaster sig frygtløst ud i den dybe ende….. Sådan!!

Mors dag i skolen. Fritjof lavede en flot sommerfugl hvorpå der stod I Love You Mommy……. Der var ikke et øje tørt!

Almindelig morgen i Chennai.