Louise & Karstens hjemmeside

Familie på fire

Grüsse aus dem schöner Harz

Sommeren 2009 gik turen til Harzen et stykke nede i Tyskland. Harzen er et naturreservat og et kæmpeskovområde. Der er ca. 5½ times kørsel fra Århus, 8 timer med pauser og Fritjof-relaterede-ting. Vi havde booket en uge på Familiotel—det er faktisk den betonklods, der kan anes i baggrunden midt i al det grønne. Naturen var pragtfuld, men hotellet var noget gammelt, slidt skrammel. Pyt, vi var der for at gå ture i skoven, nyde det grønne og ikke så meget andet. Heldigt nok, var der også en svømmepøl i kælderen på hotellet—der gik et par gode timer der, også. Desværre regnede det en del mens vi var der. Men de dage, der var godt vejr  -  der tog vi vandreskoene på. Her på billedet er vi i færd med at bestige en mindre top på ca. 1000 m op til Turm Bismarck.

Jaaaa, vi klarede det!!!!

Et andet højdepunkt på ferien var da vi skulle op på Bloksbjerg. Det er en af de højeste toppe i Harzen-området, om for at komme derop kan man tage et rigtig gammeldagslokomotiv bjergbane. Der var bare spændende—især for drengene.

Lokomotivet pustede og prustede 45 min op ad bjerget. Og man kunne få lov at træde ud mellem vognene, det gav lidt fare, spænding og Wild West stemning.

Noget af det bedste ved turen var de vandreture, vi gik. Der var mange gode pinde, der skulle findes, flotte sten, der skulle samles. Man kunne råde højt i skoven uden at genere og løbe rigtig stærkt ned ad bakke og blive skubbet i klapvognen af far op ad bakke...

Her er et udsigtspunkt inde midt i nationalparken. Vi var kun os, og følte næsten, vi havde hele verden for os selv.

Vi spæner….det gjorde vi i det hele taget ret meget!!

Vi forsøgte at få lidt bjergtoppe med i baggrunden. Fritjof var vist faldet i søvn i bilen - så kunne mor og far lige tage et kærestebillede!