Louise & Karstens hjemmeside

Familie på fire

Coorg i Karnataka

Med vores første gæster fra Danmark, Louises moster og onkel, Mariane og Preben, drager vi i Nov. 2010 til Karnataka, hvor naturen er helt fantastisk smuk, og der ligger en lille perle af et resort. Langt inde i junglen, midt i en kaffeplantage, i et område, der hedder Coorg ( udtales: ”Kuuurrrg”). Resortet ligger i ca. 850 meters højde, sammen med kaffen vokser en masse peberplanter—de trives godt sammen. Og vi var der i slutningen af november måned, hvor kaffehøsten nærmede sig. Det betød, at vi kunne række ud og plukke næsten færdigmodnede kaffebær og peberkorn. En meget eksotisk oplevelse. Her står Louise foran et lokalberømt vandfald ”Abbey Falls” - vi lejede en Tata Sumo (en slags jeep) og så kørte vi rundt og så det ene smukke sted efter det andet.

Vi gør et lille hvil midtvejs på vandreturen—og der er en fantastisk udsigt….

Selve turen til Coorg kræver flere etaper. Først fløj vi fra Chennai til Mysore—hvor vi kørte ind til byen og så Mysore Palace. Det ser meget eventyrligt ud—indenfor i paladset så alt ud, som om Prinsesse Jasmin og Prins Aladdin kunne komme om hjørnet hvert øjeblik. I haven bagved slottet gik kameler og elefanter rundt. Nok mest til glæde for turisterne. Men Maharajaen har helt sikkert haft elefanter tilknyttet paladset…. Til prale-formål.

Her gør vi stop i en landsby, der har en virkelig flot udsigt, udover Western Ghats bjergene

Vi besøgte også en elefant lejr, hvor de store dyr arbejdede med skovhugst, og så ellers blev passet og plejet. Turister kan få lov, mod betaling, at kommer og se dyrene, hjælpe med at bade dem, og prøve at ride på ryggen.

De er overraskende store, sådan nogle indiske elefanter  -  de allerstørste hanner var slet ikke med til badning og ridetur, de var ikke blide nok. Men vi så dem til fodring, Fritjof blev bange hver gang de truttede med snablen  - og det gjorde vi ærlig talt også selv. De er smukke men ærefrygtindgydende!!

Turen til og fra elefant lejren gik igennem en masse små bjerglandsbyer  - og til sidst skulle man krydse en flod. Det foregik med en gammel plimsoller, med lidt for mange mennesker i; så den pluttede meget langsomt hen over den brusende flod. Men det var en oplevelse i sig selv  - man fik mindelser til ”den grå-grønne grumsede Limpopo” - og forventede hvert øjeblik en stor, fed krokodille. Men der var ikke nogen, heldigvis!

Tilbage i vores hytte, må vi lige have et hvil. Fritjof sov i vindueskarmen på mors og fars værelse. Der kunne nemlig lige ligge en junior madras  - og bare bamsen er med, så går det!

Vores hytte var ellers rigtig stor og godt indrettet, med lækre badeværelser, men fordi vi var inde i en jungle var fugtigheden simpelthen så høj, at det var fugtigt og klamt alle steder, og der lugtede af kælder—på loftet var der skjolder, og al vores tøj måtte en tur i vaskemaskinen efter det ophold. Men udendørs var der superlækkert—og vi fik en masse god kaffe!!!

Et lille stop på en bjergvej, bjerge i baggrunden, aber i træerne og myg i forgrunden. Det var en super tur!!